Bordercolliet Demssin Look At Me ja Arttulan Arsenikki

tiistai 17. toukokuuta 2011

Viikko on taas mennyt

ja kauheasti on ehtinyt tapahtumaan! Tai itseasiassa on tainnut mennä taas vähän kauemminkin... ;) Mutta kävimme siis viikko sitten sunnuntaina match showssa ja möllitokossa maatalousoppilaitoksella. Ilma oli mahtava, aurinko porotti ja lämpöä riitti. Ehkä jopa liiaksikin siinä hiekkakentällä, no saipa itse ainakin kunnon rusketuksen alun. Möllitokolla kuitenkin aloitettiin, luoksepäästävyydellä ja paikalla makuulla. Molemmat menivät hienosti, paikalla makuusta lähti piste kun Nemo ennakoi jälleen kerran lopussa perusasennon. Mutta hyvin pysyi vaikka linnut rakensivat vauhdilla pesiään viereisten rakennusten koloihin ja lentelivät aivan koirien yläpuolella. Näiden jälkeen alkoi piiiitkä odotus. Vasta muutaman tunnin kuluttua pääsimme pyörähtämään "näyttelypuolella" ja tuomarin pitkän mietinnän (ja meidän jatkuvan kehässä kiertämisen) jälkeen käteemme läiskäistiin sininen nauha. Loppukehässä pääsimme 7 parhaan joukkoon, mutta sitten tipuimme. Nemo esiintyi superhienosti, oli tietty jo tässä vaiheessa tosi väsynyt, mutta toivottavasti jatkaisi tuohon malliin! Tästä kului ainakin vielä tunti kun oli vuoromme mennä suorittamaan tokoilumme loppuun. Ja eihän se kauhean vakuuttavasti mennyt... Seuraamiset meni ihan plörinäksi, se haahuili milloin missäkin, ei minkäänlaista keskittymistä! No tietty takana oli jo pitkä päivä... Vapaana seuraamisessa teki vielä perinteiset, eli näki Pasin ja päätti että kiitti mulle riitti ja painui kehästä pihalle, onneksi tuli helposti takaisin... Seuraamisesta maahan meno taisi mennä ihan hyvin, tässäkin taisi lopussa ennakoida perusasennon. Luoksetulo oli myös hyvä. Seisomisesta seuraamisen yhteydestä tuli pyöreät 0 pistettä, sanoin käskyn liian voimakkaasti ja Nemo meni maahan. Estehyppy myös 0 pistettä, jostain syystä lähti seisomisesta valumaan esteen viertä pitkin mun luo. Kokonaisvaikutus 7 pistettä ja yhteensä pisteitä hurjat 92! ;) No ihan sopivasti kun ensikertalaisia oltiin...

Tämän kokemuksen jälkeen päätin että tänä vuonna ei taideta sitten kuitenkaan lähteä virallisiin kokeisiin. Mutta kun mut on ihan liian helppo puhua ympäri... Tiistai aamuna sain tekstarin kouluttajaltamme, että viikonloppuna on Mäntsälässä koe, johon on tullut paljon peruutuksia. Katsoin viestiä epäuskoisena ja mietin että olen joutunut väärään viestiryhmään. Oli pakko vastata että oletko nyt ihan varma mitä juuri laitoit, että tuon sunnuntaisen kooman jälkeen lähdettäisiin oikeisiin kisoihin?? Päätin että jos vastaus on kyllä, niin mehän sitte perhana lähetään! Ja näinhän siinä sitten kävi ja lauantai-aamuna matkatessamme kohti kisapaikkaa oli aika oudot fiilikset... Aika samaa rataa se sitten sunnuntain kanssa menikin, ainoa huono juttu oli että paikalla makuusta lähti luokseni kun aikaa oli kulunut 1 min 40 sek. Ja tätä se ei ole tehnyt kun silloin joskus kun aloteltiin treenausta... Tuomari pisti syyksi kehänauhan, joka kovassa tuulessa paukkui Nemon takana. Eli nyt meillä on iso rulla muovinauhaa minkä aion levittää pihalle lärpättämään. Seuraamiset oli ajoittain loistavaa, välillä ihan kuin oltaisiin oltu päiväkävelyllä, tästä syystä ilman piuhaa seuraamisesta tuli 5 pistettä, kytkettynä sentäs 7. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä meni ihan hyvin, tässä taisi taas ennakoida lopussa perusasennon (7,5). Luoksetulossa vauhti oli pitkästä aikaa hyvää, mutta jäi vähän liian kauas eteen istumaan (8). Seisominen seuraamisen yhteydessä meni jälleen nollille kun jouduin antamaan kaksi seiso-käskyä ja vielä käsimerkin... Estehyppy nollille myös ja ihan samasta syystä kuin möllitokossakin. Luoksepäästävyys 10, kokonaisvaikutus 7 ja loppupisteet 90... Olisihan se saanut paremmin mennä, mutta toisaalta eka kisa on nyt koettu ja tiedetään edes vähän mitä touhua se ihan virallisellakin puolella on! Palataan kisakehiin kyllä, mutta en tiedä koska, treenaamaan joudutaan vielä hyvin paljon ennen sitä! :)

Vaikka jouduttiin kisojen takia loppuviikoksi tokossa treenikieltoon, agility- ja rallytoko-treeneihin piti kuitenkin mennä. Agility oli edellisen viikon koomaillun jälkeen ihan mielettömän hauskaa, mentiin pientä radan pätkää, jossa oli pari putkea ja pituuseste. Lisäksi uusina esteinä Nemolle tuli pussi ja rengas. Odotan innolla huomista tuntia!
Rally-tokossa mentiin taas avoimen luokan kylttejä ja vieläkin joutuu ajoittain jäämään kyltille seisomaan ja tavaamaan että mitä hemmettiä tässä pitää aikuisten oikeesti tehdä??

Niki täytti lauantaina 12 viikkoa ja sehän tarkoitti sitä että eilen haettiin sille ensimmäinen rokotus! Se käyttäytyi lääkärissä normaalin villisti ja hotki lääkärin tarjoamat namipalat purematta. Vaikka niiden piti olla hampaille hyväksi. ;) Lääkärin kirjatessa Nikin tietoja ylös, hän jäi katsomaan Nikin oikeaa nimeä ja sanoi "No on sullekin, anteeksi vaan, nimi annettu!". Revetessämme nauruun ei voinut muuta sanoa kun että on kyllä täysin nimensä veroinen pakkaus, kuvaavampaa nimeä ei voisi olla! Kuvia pitäisi taas räpsiä, tuntuu että pentu venyy pari senttiä päivässä. Painoa oli eläinlääkärin vaa'an mukaan 7.1 kg. Tänään oli jo pompannut sängyn päälle, eli siinä meni se viimeinenkin Nemon turvapaikka. Toivottavasti ei tule yöllä herättelemään esim. repimällä hiuksista...

Lauantaina sitten menemme Nemon kanssa Somerolle ryhmänäyttelyyn, kerron sitten kuinka kävi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti