Bordercolliet Demssin Look At Me ja Arttulan Arsenikki

maanantai 31. tammikuuta 2011

Iloa Elämään!

Vihdoin ja viimein alkoivat uudet kurssit Koiraurheilukeskuksella! Koska seuraava toko-kurssi alkaa vasta helmikuun puolivälissä, ilmoitin Nemon Iloa Elämään! - temppukurssille. Jotain ohjattua alkoi jo kaipaamaan, kun tuntuu ettei muuten tule nyt treenailtua. Ja hyvän valinnan tein! Kaikki kerrat ovat olleet huisin hauskoja, meillä on mukava ryhmä ja treenit ovat olleet kuluttavia sekä koiralle että ohjaajalle.

Kahdella ensimmäisellä tunnilla kävimme läpi Rally-tokoa ja siihen jäi kyllä pahasti koukkuun. Mukavaa ja rauhallista tekemistä, mutta päätä joutuu molemmat käyttämään. Pari kylttiä sai tuntemaan olon kyllä superblondiksi, kun ei vaan mennyt jakeluun kuka menee ja mihin suuntaan. Tulemme jatkamaan tämän lajin "itseopiskelua", merkkikartiot on jo hommattu ja vielä pitää saada kyltit (ja ohjeet) ;) printattua. Monet liikkeistä ovat onneksi sellaisia, joita voi treenata sisällä. En voi olla talvella lähes lainkaan ilman hanskoja ulkona, kun iho kuivuu välittömästi eli on hieman hankalaa opettaa namipalkalla toimivaa koiraa. Joten tämänkin puolesta tämä on meille hyvä vaihtoehto. :)

Viime kerralla laji vaihtui sitten agilityyn. Ja kuten arvata saattaa, vauhti oli hurjaa ja intoa oli huomattavasti enemmän kuin taitoa. :) Ryhmäämme kuuluu koiria sheltistä leonberginkoiraan ja oli mukavaa seurata kuinka koirat koostaan riippumatta nauttivat vauhdin hurmasta. Pasi oli mukana "opiskelemassa" ja pakkohan sitä oli vähän videota ottaa pennun ekasta agility-radasta... :D Seuraavalla kerralla jatkamme agilityä ja sitten siirrymme tokoon. Toivottavasti tällaiselle kurssimuodolle saadaan jatkoa.

Täältä löytyy pari videota: Nemo agility

Kuten näkyy, melkoista koomailua! Kun itse ei osaa antaa selviä ohjeita, ei koirakaan tiedä mitä tehdä. Mutta tästä se lähtee! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti