Bordercolliet Demssin Look At Me ja Arttulan Arsenikki

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Tuomarinkartano 14.8.2011

Molemmat koiruudet pääsivät tositoimiin tänään kun Helsingissä Tuomarinkartanossa järjestettiin sekä ryhmä- että pentunäyttely. Ensimmäisenä vuoron estradille sai Niki. Se yllättikin positiivisesti käytöksellään ja esiintymisellään, vaikka aluksi oli liikaa kierroksia, oli se jo kehän alkaessa rauhoittunut sopivasti. Borderinpentuja oli yhteensä 9 kpl ja Nikin kanssa samassa ryhmässä oli 5 kpl. Niki juoksi nätisti ja seisoi todella mallikkaasti ja tuntui ettei se olisi muita pentuja oikein huomannutkaan. Hampaat se antoi katsoa ihan kivasti, vähän venkosi, mutta tuomarilla oli hieman tomerampi asenne kuin mätsärin tuomarilla ja hampaat katsottiin kerralla. Nikille tulokseksi 4. sija 5-7 kk pentuluokassa ja kun arvostelukin oli mukavaa luettavaa, ei voi olla muuta kuin iloinen. :)

Tuomarina Tarja Löfman:

1/2 v. feminiininen narttupentu. Oikeat rungon mittasuhteet. Hyvä purenta. Kaunisilmeinen pää. Tummat silmät. Suuret korvat. Hyvät etukulmaukset. Taakse toivoisin enemmän polvikulmaa. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Hieman iloinen häntä. Hyvä karvapeite. Mukava käytös.

Ja Pasilla taas iPhone tärisi ja sauhusi, video kilpailuluokasta:




Nemon kehä alkoi vasta puolenpäivän jälkeen ja sehän oli taas ns. päikkäriaikaa. Viittä minuuttia ennen kehän alkua Nemo veti jo sikeään unta häkissä ja hieman joutui kaivamaan roheammin makkaraa esiin että sai hurtan edes hereille. Ihmeen hienosti se taas esiintyi, vaikka narun toisessa päässä oli pientä ymmärryksen puutetta. Tuomari pyysi koirat liikkeelle ja kun olin ekana, luulin että kierros riittää, mutta se ei tainnut olla tarkoituksena kun tuomari sanoi "Ihan pieni kysymys. Kuka sanoi että riittää? Kannattaisi mennä armeijaan niin tietäisit että niin kauan juostaan kunnes kuuluu käsky lopettaa." ;) Seuraavalla kierroksella tiesin jatkaa niin kauan kuin piti! :) Makkara näköjään auttaa seisottamisessa kun ensin pyytää Nemo seisomaan ja sitten venyttää makkiksen avulla nenää eteenpäin. Samallahan sieltä tulee koko kroppa matkassa ja sitten tiukka Paikka! Ja siinä se sitten pysyy. Jos pysyy. Uneliaan Nemon tuloksena tänään AVO ERI3.


Tuomarina Reijo Tuovinen:

Hyväluustoinen. Sopivan kokoinen uros. Hyvä pää. Erinom. runko. Hyvin kulmautuneet raajat. Hyvät liikkeet.

 Video avoimen luokan kehästä:



Ja Nemon kilpailuluokka:





Toiseksi tuli Roihu (Hakukaaren Leo), joka on Ricon look-a-like, niillä on samat vanhemmat, mutta ovat eri pentueista. Yhdennäköisyys on uskomaton! :) Muutenkin koko AVO-ryhmä oli erikoinen normaaliin verrattuna, koska ainakin puolet oli oikeita, työskenteleviä paimenkoiria. Ja tulokset eivät automaattisesti olleet T niinkuin työkoiria vaan kaksi sai EH.n, ja kaiken kruununa tuo Roihun AVO ERI2. Mukava huomata että näyttelypuolelta löytyy tuomareita jotka arvostavat bordercollieita linjasta riippumatta.

Ja valokuvia perinteiseen tapaan löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti