Bordercolliet Demssin Look At Me ja Arttulan Arsenikki

lauantai 19. toukokuuta 2012

Nemo tokoilee osa 1 1/2

Nemon kanssa käytiin kolmessa kokeessa, 17.4. Riihimäellä, 22.4. Hyvinkäällä ja 14.5. Jokelassa. 



Riihimäen kokeessa Nemo meni ihan jees. Ensimmäinen paikallamakuu meni pipariksi kun kuudesta koirasta yksi jäi paikalleen kun pari lähti leikkimään ja muut nousivat perässä. Paikallamakuu uusittiin vimeisenä liikkeenä, mutta Nemo alkoi haistelemaan maata ja unohti jälleen että tässä oli joku pointtikin... Ärsyttävää kun treeneissä pysyy kun tatti mutta kokeissa lähtee haahuilemaan... Onneksi se ei kuitenkaan lähde muita häiritsemään kun yleensä jää vaan haistelemaan paikkaansa. 
Luoksepäästävyys oli 10.
Seuraamiset menivät Nemomaiseen tyyliin vähän sinnepäin, molemmista versioista 7. 
Maahanmeno meni nollille, Nemo jäi hienosti seisomaan, enkä tajunnut antaa toista käskyä. Olisi pitänyt tajuta ettei se niin hentosella maahan-käskyllä ikinä heitä maihin. 
Luoksetulossa 9. Nemo himmasi vauhtia ja taisi olla vino perusasento. Ehkä.
Seisomisesta 8, en tiedä mistä pisteitä lähti, kun tuomarilta ei irronnut palautteita...
Estehyppy 9.
Kokonaisvaikutus 8, tuomarin ainoa kommentti koko kokeen aikana "ei mitään erikoista"...
Tuloksena ALO3, 121 pist.

Hyvinkäällä oltiin Härkävehmaan koulun kentällä ja täällä käytiin pari kertaa salaa treenaamassa ennen kisoja. Liekö ollut tällä vaikutusta, tai edellisen päivän normitreenien tehopaikallamakuutuksella, kun nyt se pysyi paikallaan vaikka pari koiraa nousi ja alkoivat haistelemaan toisiaan. JEI!!




Luoksepäästävyys 10.
Paikallamakuu 10.

Seuraamiset taas... hohhoijakkaa... Mitälie hurtta miettii kun jää aina haahuilemaan ja sitten välillä muistaa että ai niin!! Tässä piti mennä näin!! Perusasennot menee miten sattuu... Eli näissä nyt ei ole mitään muuta kuin treenattavaa... Kytkettynä 7 ja ilman piuhaa 6,5.


Maahanmeno 0. Taas jäi seisomaan enkä taaskaan antanut toista käskyä...
Luoksetulo 8,5. Taas himmasi vauhtia liikaa.



Seisominen 10.



Estehyppy 10.




Kokonaisvaikutus 8,5.

Tulos ALO2, 154 pist.




Tämä oli siis paras esitys tähän mennessä ja luotto koiraan alkoi olla jo kova, kunnes...

Jokelassa paikkana oli nurmikenttä ja ötököitä vallan perhanasti. Nemo oli jo paikalle saavuttuamme ihan H.V. meiningillä. Otimme treenikaveri Johannan ja staffi Armin kanssa paikallamakuut vähän sivummalla ja sielläkin Nemo vaan pureskeli heinän kortta ja kun menin asiasta huomauttamaan, se heittäyty pitkin pituuttaan ja tunsin oikein kun keskisormi heilui... Se oli kaikkea muuta kuin kuulolla. Ja asia ei mitenkään muuttunut kun kehään menimme...

Luoksepäästävyys 10. Onneksi on tämä liike niin saamme kokeesta edes yhden kympin! ;))
Paikallamakuu nollille. Nemo prkl ei kauhean kauaa makaillut kun alkoi haistelemaan maata ja sitten nousi ylös jotta pystyi paremmin haistelemaan. ARGH!!
Seuraaminen kytkettynä 6. Olin varma että tämäkin menee nollille, koska seuraamisesta ei ollut tietoakaan. Tuomari sanoi miten ruman näköistä on kun on kokoajan hihna tiukalla. En kehdannut sanoa että tänään tuskin 25 m liinakaan olisi pysynyt löysänä...
Seuraaminen taluttimetta 0. Kyllä. Tämä meni nollille. Ai miksikö? No koska koira karkasi kehästä. Hyvin iloisena juoksi Pasin luo kun oli kuvaamassa upeaa suoritustamme kehän laidalla. Tässä kohtaa olin jo niin raivona ettei voinut enää kuin nauraa... Ihan kuulkaas laitan tästä videon kunhan saan sen ladattua! :D
Maahanmenosta 9. Liekö fiilis ollut kohillaan kun käsky lähti niin että hurtta tipahti maihin! Olin niin varma kaiken tuon sähläyksen jälkeen että jos Nemo ensinnäkään on enää kehässä, niin se ainakin seistä kojottaa ylpeänä. Mutta ei! :)
Luoksetulo 9 1/2. Varmaan paras luoksetulo mitä Nemo on ikinä tehnyt! Mukaan lukien treenit! Hyvällä, tasaisella vauhdilla eteen, mutta hieman vino perusasento.
Seisominen 9. Oli muistaakseni vähän hidas reagointi käskyihin.
Estehyppy 9 1/2. Tästä rokotettiin puolikas pojo siksi että Nemo jäi hypyn jälkeen liian lähelle estettä ja oli tuomarille vaikea tietää pysähtyikö käskyn takia vai siksi että se este oli siinä... Hölmö juttu kun niin se on meille opetettu tehtäväksi...
No anyway, kaikesta huolimatta kokonaisvaikutus 8 ja
tulos ALO3, 113 1/2 pist.

Nemo todellakin järjesti viimeisimmässä kunnon shown, linjansa mukaisesti, ja saa hetken miettiä milloin lähdetään seuraavan kerran tokoilemaan... Muiden liikkeiden kanssa ei ole ongelmia, mutta paikallamakuu ja seuraaminen ovat nyt tehotreenissä. Toivottavasti kuitenkin saisimme tämän vuoden puolella edes yhden ykköstuloksen... Muutenhan me ollaan jo kerätty kaikki muut vaihtoehdot! :) Nemo kyllä kouluttaa mua niin tehokkaasti ja keksii kaikki temput mitä se voi kehässä keksiä, että se ei pääse mua enää kohta yllättämään! :) Nyt jälkeenpäin on hyvä miettiä mitä tehdä/sanoa kun seuraavan kerran alkaa hillumaan yleisellä paikalla. Tuntee itsensä niin tyhmäksi kun ei tajua varmistaa mihin asentoon hurtta jää kun on vielä mahdollisuus antaa toinen käsky. Parempi se pistevähennys olisi kuin ottaa nollia. Samaten kun Nemo lähti kehästä, huudan vaan Nemo, Nemo, kun jos olisin rääkässy SEIS! ja sivu, niin olisi varmaan tullut takasin... Tai näin ainakin luulen... Mutta nythän en sitä koskaan saa tietää koska se ei enää kehästä karkaa. Piste. Nemo, kuulitko???

Video Riihimäen kokeesta:

(Nyt kun nämä videot katsoi, ei jää epäilystäkään mistä ne pistevähennykset aina tuli...)







Tässä video Hyvinkään kokeesta:




Ja paras jätetään viimeiseksi. Laittakaa toki volyymit täysille, niin kuulette Pasin kannustavat kommentit! :D




Tässä vielä estehyppy:




Kuvat: © Hausjärven Haukkujen Galleria
            © Laura Laakso


1 kommentti:

  1. Häntä pystyyn! Noi paikkamakuunollaukset on kyllä ärsyttäviä, oma koirakin on muutaman kokeen nollannut. Treeniä vaan, kyllä se siitä :)

    VastaaPoista